Правителството одобри допълнителни разходи/трансфери от резерва по чл. 1, ал.

...
Правителството одобри допълнителни разходи/трансфери от резерва по чл. 1, ал.
Коментари Харесай

Правителството отпусна 24 млн. лв за справяне с бедствия и аварии

Правителството утвърди спомагателни разходи/трансфери от запаса по член 1, алинея 2, раздел II, т. 5.1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 година за непредвидени и/или неотложни разноски за попречване, преодоляване и превъзмогване на последствията от бедствия, оповестиха от държавната пресслужба.


С Постановлението се утвърждават 24 039 032 лв. за осъществяване на действия за понижаване на риска от бедствия, възобновяване на разноски за извършени избавителни и неотложни работи при преодоляване на бедствени положения и за възобновяване на инфраструктурни обекти.

Сумата се обезпечава от запаса за непредвидени и неотложни разноски по Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 година

Съгласно друго държавно разпореждане се утвърждават спомагателни разноски по бюджета на министерството на вътрешните работи за 2019 година в размер на 7 035 лева за сметка на плануваните средства по централния бюджет за 2019 година

Средствата са нужни за възобновяване на осъществени разноски по предоставените действия и услуги на правоимащите лица по член 16 от Закона за военноинвалидите и военнопострадалите, посетили курортните комплекси и базите за отдих на министерството на вътрешните работи и лечебните заведения за дълготрайно лекуване и рехабилитация - филиали на Медицинския институт на министерството на вътрешните работи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР