Правителството одобри допълнителни разходи/трансфери от общо 33,578 млн. лв., разпределени

...
Правителството одобри допълнителни разходи/трансфери от общо 33,578 млн. лв., разпределени
Коментари Харесай

Правителството отпуска на общините още 33,6 млн. лв. за 2019 г.

Правителството утвърди спомагателни разходи/трансфери от общо 33,578 млн. лева, разпределени по първостепенни разпоредители с бюджет, оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет.
По бюджета на община Перник се дават 1,895 млн. лева спомагателни прехвърляния за осъществяване на действия от значително значение за общинската инфраструктура. За понижаване на риска от пътнотранспортни катастрофи и улеснение на достъпа до пътната мрежа на Перник се финансира построяването на кръговото кръстовище на ул. „ Юрий Гагарин “ и ул. „ Благой Гебрев ”, с което ще се усъвършенства трафикът на входно-изходните артерии на града при Автомагистрала „ Люлин “, Автомагистрала „ Струма “ и гр. София, които са носители на най-голямото транспортно натоварване в източната част на града.
По бюджета на община Сливен се дават 289 000 лева за санирането на Детска градина „ Звездица “ в града.
Одобрените средства по бюджета на Министерския съвет в размер на 7,394 млн. лева са за следните действия:
- застраховане на превозването и екологосъобразното отнасяне посредством извънредно оползотворяване/обезвреждане на остатъчен боклук на площадка край гр. Девня;
- за създаване на съседен полеви път, паралелен на оградата по българо-турската граница на територията на област Ямбол, както и за извънгаранционно поддържане на оградата по българо-турската граница на територията на областите Бургас, Хасково и Ямбол.
С предоставените 24 млн. лева по бюджета на Държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси " ще се попълни държавния запас от зърно.
Допълнителните разходи/трансфери за 2019 година са обезпечени за сметка на плануваните разноски по централния бюджет за 2019 година и посредством преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за 2019 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР