Правителството одобри допълнителни разходи през 2019 година за финансиране на

...
Правителството одобри допълнителни разходи през 2019 година за финансиране на
Коментари Харесай

Правителството одобри разходи в размер на 2 817 215 лева за дейности по присъединяването на България към ОИСР

Правителството утвърди спомагателни разноски през 2019 година за финансиране на действия по присъединението на страната ни към Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

Сумата е в размер на 2 817 215 лв. и ще бъде разходвана за действия на 10 министерства, Националния статистически институт и Агенцията за нуклеарно контролиране, в сходство с Пътната карта за дейностите на България по присъединението към Организацията за икономическо сътрудничество и раз, призната с Решение № 789/2017 година на Министерски съвет, оповестиха от държавната пресслужба.

Членството в Организацията за икономическо сътрудничество и раз е измежду външнополитическите цели на България, а приемането на покана за започване на договаряния е измежду непосредствените цели на държавното управление.

Организацията за икономическо съдействие и развиване е основана през 1961 година за стимулиране на политики за стабилно икономическо развиване, повишение виталния стандарт на популацията и поддържане на финансова непоклатимост. В момента в Организацията за икономическо сътрудничество и раз членуват 37 страни от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия. Европейската комисия взе участие в работата на организацията като наблюдаващ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР