Правителството одобри допълнителни разходи през 2019 година за финансиране на

...
Правителството одобри допълнителни разходи през 2019 година за финансиране на
Коментари Харесай

Държавата отделя близо 3 млн. лева за присъединяването към ОИСР

Правителството утвърди спомагателни разноски през 2019 година за финансиране на действия по присъединението на страната ни към Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

Сумата е в размер на 2 817 215 лв. и ще бъде разходвана за действия на 10 министерства, Националния статистически институт и Агенцията за нуклеарно контролиране.

Членството в Организацията за икономическо сътрудничество и раз е измежду външнополитическите цели на България, а приемането на покана за започване на договаряния е измежду непосредствените цели на държавното управление.

Организацията за икономическо съдействие и развиване е основана през 1961 година за стимулиране на политики за стабилно икономическо развиване, повишение виталния стандарт на популацията и поддържане на финансова непоклатимост. В момента в Организацията за икономическо сътрудничество и раз членуват 37 страни от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия. Европейската комисия взе участие в работата на организацията като наблюдаващ.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР