Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването

...
Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването
Коментари Харесай

Кабинетът дава 15 млн. за спешните медици

Правителството утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2019 година във връзка със заложените цели в Концепцията за развиване на системата за незабавна здравна помощ.

С утвърдените спомагателни разноски в размер на 15 438 600 лв. се планува увеличение на възнагражденията на личния състав в Центровете за незабавна здравна помощ и обезпечаване на финансови средства за незабавните отделения в лечебните заведения за болнична помощ, субсидирани по реда на Наредба № 3 за медицинските действия отвън обсега на наложителното здравно обезпечаване, за които Министерството на здравеопазването субсидира лечебни заведения и за критериите и реда за субсидиране на лечебни заведения.

В Концепцията за развиване на системата за незабавна помощ е заложена като стратегическа цел възстановяване структурата на системата посредством интеграция на двете съществени елементи на системата - извънболнична и болнична незабавна здравна помощ, което да разреши непрекъсваемост на обслужването на незабавния пациент и да подсигурява своевременност и качество на оказваната незабавна здравна помощ. Изграждането на интегрирания модел за развиване на незабавната здравна помощ съставлява структурна смяна, която постанова и смяна на разноските за личен състав, и е в сходство с условията на чл.77, ал.2 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 г. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР