Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на външните

...
Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на външните
Коментари Харесай

Даваме над 1.8 млн. лв. на Турция за бежанците и 75 000 евро на Сирия


Правителството утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на външните работи за 2020 година в размер на 1 835 789 лв. за заплащания към Механизма на Европейски Съюз за бежанците в Турция. Средствата ще бъдат изплатени на две вноски.

Общият размер на средствата на Европейски Съюз по Механизма за интервала 2016-2023 година е 6 милиарда евро. Българският принос е 9 075 527 евро за целия интервал, или 0,15 % от общата сума.

Паралелно с това България ще внесе 75 000 евро в Регионалния поверителен фонд на Европейски Съюз. Това реши държавното управление през днешния ден. Разходите в размер на 75 000 евро (146 687 лева) се обезпечават в границите на утвърдените със Закона за държавния бюджет средства за публична помощ за развиване и филантропична помощ по бюджета на Министерството на външните работи за 2020 година

Конфликтът в Сирия е провокирал най-високото равнище на преселване след Втората международна война, като над 5,6 милиона са бежанци в прилежащи страни и повече от 6,6 милиона вътрешно разселени лица.

Създаването на Регионален поверителен фонд на Европейския съюз в отговор на сирийската рецесия способства за разкриване на нови благоприятни условия за разширение на многостранното съдействие, а също по този начин поддържа и общите старания за реализиране на политиката на Европейски Съюз на съдействие за развиване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР