Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за

...
Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за
Коментари Харесай

Одобрени са допълнителни разходи за разплащането на задължения на болница „Лозенец“

Правителството утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерския съвет за 2019 година в размер до 6 700 000 лева Средствата са предопределени за обезпечаване на опция за разплащане на локални налози и такси, дължими от болница „ Лозенец “, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Министерският съвет одобри също решение за оповестяване на парцел - обществена държавна благосъстоятелност, за парцел - частна държавна благосъстоятелност и за превръщане на „ Болница „ Лозенец “ в еднолично акционерно сдружение с държавно присъединяване в капитала.
В резултат на приемането на акта на Министерския съвет, парцел - обществена държавна благосъстоятелност, включващ аграрен парцел с идентификатор 68134.1004.64 КККР на гр. София, с повърхност 168 241 кв. м., ведно с построени върху него 32 броя здания, които съставляват постройките, в детайли разказани в АПДС № 10222/ 31.07.2019 година, ще бъдат импортирани като непарична вноска в капитала на едноличното акционерно сдружение със стойности, избрани по реда на §8, алинея 1 от Преходни и заключителни разпоредби на към Закона за изменение и допълнение на Закона за лечебните заведения (ДВ, бр. 13 от 2019 година, в действие от 12.02.2019 г.), за реализиране на активността му. На същото съображение в капитала на сдружението ще бъдат включени и движими движимости - дълготрайни материални активи за осъществяване на функционалностите му и реализиране на главната му активност - болнична здравна помощ. В осъществяване на нормативните условия, с горепосочения акт на Министерския съвет ще бъде признат и първият правилник на лечебното заведение - еднолично акционерно сдружение, учредено вследствие на преобразуването и ще бъде назначен първият съвет на шефовете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР