Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерски съвет за

...
Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерски съвет за
Коментари Харесай

Правителството дава 6.3 млн. лв. за религиозните нужди на обществото

Правителството утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерски съвет за 2023 година в размер на - 6 311 800 лева за религиозните потребности на обществото. Средствата са разпределени, както следва:
2 900 000 лева за източноправославното изповедание - на Българската православна черква - Българска патриаршия (текущи и финансови разходи); 500 000 лева за Мюсюлманското изповедание - на Мюсюлманското вероизповедание (текущи разходи); 1 300 000 лева за ремонт на оградата на Софийската духовна семинария " Св. Иван Рилски " ; 311 800 за ремонт на остарялата джамия (Куршумлу джамия) в гр. Пазарджик, с оглед обезпечаване на духовници за обслужване на мюсюлманите в България. 800 000 за създаване на храм " Св. Иван Рилски " в Лондон - за българските жители, живеещи и работещи във Великобритания; 500 000 лева за придобиване на храм " Св. Св. Кирил и Метоодий " в Щутгарт - за българските жители, живеещи и работещи в Германия.
Допълнителните финансови средства са нужни и за основаване на опция на многочислените поклонници от страната и чужбина да задоволяват своите религиозни потребности при модерни условия, акцентират от Министерски съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР