Правителството одобри допълнение на решение номер 233/2019 за утвърждаване на

...
Правителството одобри допълнение на решение номер 233/2019 за утвърждаване на
Коментари Харесай

МС одобри допълнение на решението за таксите за кандидатстване и обучение в държавните висши училища

Правителството утвърди допълнение на решение номер 233/2019 за одобряване на таксите за кандидатстване и за образование в държавните висши учебни заведения за образователната 2019/2020 година, оповестиха от държавната пресслужба.

``
реклама

С РМС 233/2019 през април бяха одобрени таксите за кандидатстване и за образование на студентите и докторантите - жители на България, на друга страна членка на Европейския съюз или на друга страна - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, в държавните висши учебни заведения през идната академична година.

След приемането му в Министерството на образованието и науката постъпи предложение от проф. доктор Магдалена Миткова - ректор на Университета " Проф. доктор Асен Златаров " - Бургас, за допълнение на таксите за кандидатстване и образование по отношение на откриването на Медицински факултет в структурата на университета.

В решението за одобряване на броя на одобряваните за образование студенти и докторанти във висшите учебни заведения и научните организации на България през образователната 2019-2020 година избраният брой студенти за Университета " Проф. доктор Асен Златаров " - Бургас, по специалността " Медицина " е 40 (четиридесет). С допълнението се планува размерът на годишната такса за образование за един студент да е 1100,00 лева, а таксата за кандидат-студентските изпити по биология и по химия - по 70,00 лева на изпит, се показва в известието.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР