Правителството одобри доклада на заместник министър-председателя Томислав Дончев за изпълнение

...
Правителството одобри доклада на заместник министър-председателя Томислав Дончев за изпълнение
Коментари Харесай

Правителството е намалило административната тежест за бизнеса при 183 услуги


Правителството утвърди отчета на заместител министър-председателя Томислав Дончев за осъществяване на решението на държавното управление за промяна на модела на административното обслужване. Това е най-мащабният до момента пакет за понижаване на административната и регулаторната тежест върху жителите и бизнеса. В него са включени 1443 ограничения, от които над 60% са към този момент изпълнени. За останалите кабинетът удължава крайния период за осъществяване до 31.12.2019г.

Общо 183 услуги са отпаднали от Административния указател, а облекчение от намаляването на административната и регулаторната тежест се чака скоро при смяна в регистрацията на моторни транспортни средства, при придобиването на недвижими парцели, както и при режимите, свързани е капиталови действия и удостоверенията за характерността на парцели по отношение на данъчната им оценка.

Докладът регистрира и позитивния резултат от извършеното изследване по метода „ скришен клиент “ на 15 всеобщи услуги, предоставяни от централните и локалните администрации. Поради тази причина се планува организирането и на втора инспекция за следене на осъществяването на всички ограничения за понижаване на административната тежест върху жителите и бизнеса, признати от държавното управление от 2016 година до в този момент.

Вицепремиерът Дончев е отправил покана към членовете на работодателските, бизнес и браншови организации да се включат в новото изследване.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР