Правителството одобри Доклад за дейността на Съвета за координация в

...
Правителството одобри Доклад за дейността на Съвета за координация в
Коментари Харесай

МС одобри годишния доклад за дейността на Съвета за координация в борбата с правонарушенията, засягащи финансовите интереси на ЕС

Правителството утвърди Доклад за активността на Съвета за съгласуваност в битката с правонарушенията, засягащи финансовите ползи на Европейския съюз през 2018 година, оповестиха от държавната пресслужба.

Одобрен е и Отчетът за осъществяване на Плана за деяние за 2018 година за осъществяване на Националната тактика за предварителна защита и битка с нередностите и измамите, засягащи финансовите ползи на Европейски Съюз, за интервала 2014-2020 година Годишният отчет и Отчетът са направени въз основата на информация, показана от членовете на Съвета и Прокуратурата на Република България.

Докладът обгръща ограниченията, подхванати в България за битка с измамите, засягащи приходната и разходната част на бюджета на Европейски Съюз, в осъществяване на член 325 от Договора за действието на Европейския съюз. В документа са показани и по-важните законодателни, административни, организационни и оперативни ограничения за реализиране на ефикасна предварителна защита и противопоставяне на нередностите и измамите. Съдържа също резюме и разбор на статистиката за 2018 година за докладваните нередности, засягащи бюджета на Европейския съюз, делегиран за осъществяване на България в режим на споделено ръководство.

Отчетът за осъществяване на дилемите, заложени в Плана за деяние за 2018 година, отразява достигнатите стойности на заложените знаци за наблюдаване, като неговото осъществяване е 81%.

Двата документа са признати единомислещо на постоянното съвещание на Съвета, извършено на 27 март 2019 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР