Правителството одобри днес пакет от над 1500 мерки за трансформация

...
Правителството одобри днес пакет от над 1500 мерки за трансформация
Коментари Харесай

МС планира отпадането на още 373 административни услуги и регулаторни режими

Правителството утвърди през днешния ден пакет от над 1500 ограничения за промяна на модела на административно обслужване, като се планува премахването на общо 373 административни услуги и регулаторни режима.

С решението се редуцират изискваните от заявителите документи, усилва се служебният продан на документи, редуцират се някои периоди и такси, стандартизират се услуги на администрации със подобен профил на активност, се показва в известието на държавната пресслужба.

До 31 декември т.г. министрите би трябвало да провеждат съответстващото на признатите ограничения изтриване или регистриране в Административния указател на предоставяните административни услуги, а в период до 31 март 2019 година - да изготвят и внесат за утвърждение в Министерския съвет плановете за промени на закони и подзаконови нормативни актове от тяхната подготвеност.

Отчет за осъществяването на признатия пакет от ограничения ще бъде внасян на всеки три месеца от заместител министър-председателя, отговарящ за административната промяна.

Целта на признатите ограничения е облекчение на жителите и основаване на по-добри условия за икономическа и капиталова активност, показва пресслужбата на Министерски съвет. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР