Правителството oдобри 30,5 млн. лв. допълнителни разходи по бюджета на

...
Правителството oдобри 30,5 млн. лв. допълнителни разходи по бюджета на
Коментари Харесай

Кабинетът разпредели средства по бюджетите на министерствата

Правителството oдобри 30,5 млн. лева спомагателни разноски по бюджета на Държавен фонд „ Земеделие ” за 2020 година за даване на финансов запас на земеделските стопани, отглеждащи животни, пчели, плодове и зеленчуци, винени лозя и маслодайна роза, посредством помощ de minimis. 2,5 млн. лева от средствата са за преструктуриране на разноски по бюджета на Държавен фонд „ Земеделие “ за 2020 година
Общият финансов запас по държавна помощ de minimis е в размер на 49 млн. лева, с който ще се подкрепят животновъди, пчелари, аграрни производители, отглеждащи плодове и зеленчуци, винени лозя и маслодайна роза.
Кабинетът утвърди спомагателни средства в размер до 5,1 млн. лева по бюджета на Министерството на земеделието, храните и горите. Това ще разреши нарастване с 30% на разноските за личен състав на администрации, които са натоварени с действия по преодоляване на пандемията и следствията от Covid-19, в това число за чиновници на първа линия, чиито отговорности включват обслужване и надзор „ на терен “, с директен контакт с други лица.
Правителството одобри разпореждане за одобрение на спомагателни разноски от 15 млн. лева по бюджета на Министерството на труда и обществената политика за 2020 година Средствата ще се употребяват за установяване на с до 30 на 100 по-високи размери на главните месечни заплати на чиновниците в структурите на министерството, които са на първа линия в битката за преодоляване на пандемията от COVID-19.
Министерският съвет утвърди спомагателни разноски, в размер на 29 000 000 лева по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2020 година за погашение на в допълнение заплащане за ексклузивен труд, положен от чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които директно реализират действия, по отношение на попречване на разпространяването и/или ограничение на последствията от Коронавирус 19.
Министерският съвет утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на туризма за 2020 година за обезпечаване на средства за покачване на разноските по индикатор „ Персонал “ на част от личния състав в две дирекции, зает с реализиране на надзор на „ терен “ с директен контакт с други лица. Повишаването на възнагражденията и полагащите се осигурителни заплащания за сметка на работодателя са част от утвърдените от държавното управление нови социално-икономически ограничения във връзка е попречване на разпространяването и/или ограничение на последствията от COVID-19.
Правителството утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на културата за 2020 година Целта е обезпечаване на нови размери на самостоятелните съществени месечни заплати за чиновниците в Главна дирекция „ Инспекторат по запазване на културното завещание “ на Министерството на културата.
С до 30% нарастване на разноските за личен състав на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “, чиито чиновници са натоварени с действия по преодоляване на пандемията и следствията от COVID-19, в това число работещи на първа линия, планува признатото през днешния ден държавно разпореждане. Осигуряват се и средства за застраховане изплащането на нужните разноски за застраховане нарастването на равнището на възнаграждение на полагания труд през нощта на чиновниците в Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ и Главна дирекция „ Охрана “ от 0,25 лева на 1 лева
С приемането на постановлението се основават условия за запазването на висока мотивация на чиновниците в двете дирекции, поради отговорността и характерната активност, което е значим фактор за реализиране на висока успеваемост при осъществяването на предоставените функционалности.
Правителството одобри разпореждане за одобрение на спомагателни разноски от 122 млн. лева по бюджета на Министерството на труда и обществената политика за 2020 година Средствата ще се употребяват за застраховане на увеличените разноски на общините за обезпечаване на хонорари за персонални асистенти на възходящия брой ползватели по Закона за персоналната помощ. Допълнителният финансов запас е обезпечен за сметка на преструктуриране на разноски и/или прехвърляния от централния бюджет за 2020 година
Министерският съвет утвърди спомагателни разноски и вътрешнокомпенсирани промени на одобрените разноски по области на политики/бюджетни стратегии по бюджета на Министерството на стопанската система за 2020 година
Постановлението е в осъществяване на част от новите социално-икономически ограничения, които Министерският съвет утвърди за преодоляване на епидемиологичната рецесия и е ориентирана към увеличението с 30% на разноските за личен състав на администрации, които са натоварени с действия по преодоляване на пандемията и следствията от COVID-19, в това число за чиновниците на първа линия, чийто отговорности включват обслужване на жители и контролни действия „ на терен ", изискващи директен контакт с други лица.
Част от второстепенните разпоредители с бюджет по бюджета на Министерството на стопанската система извършват контролни действия, изискващи надзор на място и директен контакт с други лица. Такива са Държавната организация за метрологичен и механически контрол, Държавната комисия по стоковите тържища и борсите, Комисията за отбрана на потребителите и Българския институт по метрология. Същевременно главните заплати на чиновниците в тези администрации са ниски и несъобразени с новите отговорности и риска за здравето на чиновниците, изпълнявайки отговорностите си.
Правителството утвърди вътрешнокомпенсирани промени по бюджета на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията за 2020 година Изменението визира преразпределяне на одобрените разноски сред политиките и стратегиите без да се трансформира общият бюджет на министерството.
С измененията се планува увеличение с 30% на разноските за личен състав на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “, която е измежду администрациите, които са натоварени с действия по преодоляване на пандемията и следствията от Covid-19, в това число за чиновници на първа линия, чиито отговорности включват обслужване и надзор „ на терен “, с директен контакт с други лица. 
Със свое Постановление Правителството утвърди спомагателни разноски в размер на 827 500 лева по бюджета на Министерство на регионалното развитие за 2020 година Увеличението е с до 30 на 100 на главните месечни заплати на работещите в Дирекцията за народен строителен надзор. Работата на чиновниците в ДНСК е обвързвана с директен контакт с други лица и поемането на голям брой опасности изключително в интервала на оповестената изключителна обстановка в страната. 
Министерският съвет утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2020 година в размер на 10 526 600 лева за увеличение възнагражденията на личния състав на администрации към министъра на опазването на здравето, които са натоварени с действия по преодоляване на пандемията и следствията от CO VID-19, в това число за чиновници на първа линия, чиито отговорности включват обслужване и надзор „ на терен “, с директен контакт с други лица.
С друго държавно разпореждане по бюджета на ведомството се утвърждават спомагателни 9 600 000 лева Средствата ще бъдат предоставени на държавни и общински лечебни заведения, на лечебни заведения с държавно и/или общинско присъединяване в капитала за поддържане готовността на структури по инфекциозни заболявания за оказване на здравна помощ при епидемиологично разпространяване на заразни заболявания. При нужда средства ще бъдат предоставяни и на други лечебни заведения - за структури по инфекциозни заболявания, за осъществяване на здравна активност за интервала на оповестено изключително състояние или изключителна епидемиологична конюнктура.
С постановлението лечебните заведения ще получат нарастване на дотацията за осъществените действия, с цел да са в положение да обезпечат равнопоставен достъп до здравна помощ.
Министерският съвет утвърди спомагателни разноски и вътрешнокомпенсирани промени на одобрените разноски по области на политики/бюджетни стратегии по бюджета на Министерството на околната среда и водите за 2020 година Увеличението на разноските за личен състав с 30 на 100 е по отношение на новите социално-икономически ограничения в отговор на епидемиологичната рецесия и превъзмогване на последствията от COVID-19 за действия, свързани с предварителна защита на разпространяването на COVID-19, лекуването на инфектираните или ограничение на следствията от пандемията.
Средствата са ориентирани за личния състав зает в ограниченията целящи ограничение разпространяването на епидемията, в частност за Изпълнителна организация по околна среда, Регионални инспекции по околна среда и води и Басейнови дирекции към Министерството на околната среда и водите, чиито отговорности включват обслужване и надзор „ на терен “ с директен контакт с други лица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР