Правителството одобри 2,4 млн. лева за тематични конкурси, свързани с

...
Правителството одобри 2,4 млн. лева за тематични конкурси, свързани с
Коментари Харесай

Насочват 2,4 млн. лева за конкурси и изследвания на COVID-19

Правителството утвърди 2,4 млн. лв. за тематични състезания , свързани с пандемията от COVID-19, оповестиха от Министерския съвет. Парите са посредством Фонд " Научни проучвания ".

Очаква се да бъдат подготвяни състезания за планове за научни проучвания, свързани с диагностика, предварителна защита, лекуване на заболелите от COVID-19 , както и прогнозиране, мониторинг и предварителна защита на разпространяването му.

През 2020 година се възнамерява да бъдат оповестени тематични състезания в следните области на намеса: биологични и биомедицински проучвания в региона на генетичния притежател на SARS-CoV2, епидемиологични и имунологични проучвания, свързани с протичането на инфекцията ; създаване на лечения за лекуване на корона-вирусна зараза и ваксинални препарати за предварителна защита на заразяване със SARS-CoV2, потвърдени при модели in vivo; обществени, стопански и просветителни аспекти на пандемията COVID-19 и други

Планира се и оповестяване на състезания за двустранни или интернационалните планове, свързани с COVID-19, както и за предварителна защита от епидемии и понижаване разпространяването на високорискови вирусни болести. Конкурсите ще се организират при изискванията на съответните договорености и съглашения сред финансиращите организации от страните, които са декларирали интерес.

Новите състезания ще се организират при съблюдаване на условията на Рамката за държавни помощи за научни проучвания и нововъведения и след координиране с Министерството на финансите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР