Правителството одобри 1.3 млн. лева допълнително за националната научна програма

...
Правителството одобри 1.3 млн. лева допълнително за националната научна програма
Коментари Харесай

Дават 1.3 млн. лв. за иновативна програма срещу рака

Правителството утвърди 1.3 млн. лв. в допълнение за националната научна стратегия БиоАктивМед, оповестиха от Министерския съвет.
Парите са за осъществяването на национална научна стратегия "Иновативни нискотоксични биологично дейни средства за прецизна медицина " (БиоАктивМед). Парите ще бъдат предоставени по бюджета на Министерството на образованието и науката.
Целта е превъзмогване на фрагментацията в научноизследователската система, консолидиране на научноизследователския капацитет, централизация на финансови запаси за решение на значими за обществото проблеми и отбягване на двойното финансиране, написа в претекстовете на Министерски съвет.
Изследванията в границите на програмата се чака да доведат до основаване на нови и значително усъвършенствани артикули, получени от естествени източници.
Очаква се създаването на нови методологии за проучване на биологично дейни субстанции и да се дефинира качеството и приложимостта им като нови артикули за задачите на персонализираната и превантивната медицина.
Успешното създаване на различни подходи в битката против инфекциозни, невродегенеративни и злокачествени болести ще способства за възстановяване качеството на живот на популацията, допълват от Министерски съвет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР