Правителството очаква от Лукойл Нефтохим Бургас АД до 8 септември

...
Правителството очаква от Лукойл Нефтохим Бургас АД до 8 септември
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Лукойл Нефтохим да представи доклад с план-график за сроковете за излизане от дерогацията

Правителството чака от " Лукойл Нефтохим Бургас " АД до 8 септември отчет с план-график за вероятните къси периоди, в които страната ни да излезе от режима на дерогация. Това съобщи по време на парламентарния блиц надзор министър председателят.

" За този интервал до встъпването на актуалното постоянно държавно управление по тематиката не е имало никакъв прогрес - нито от страна на служебното държавно управление да е изискана стратегия, по какъв начин да се премине към излизане от дерогацията, а бих споделил, че и от " Лукойл Нефтохим Бургас " нямаше подобен проект ", означи той.

Кабинетът е стартирал процедура, с която да бъдат оценени всички опасности от спирането на дерогацията. Внесен е систематизиран отчет от министерствата и службите, в който са разказани ограниченията за осъществяване на прехода, с цел да може страната ни да не бъде наранена от тежки стопански последици, изясни Денков.

" Докладът е с гриф " Секретно ", приключва със лист от ограничения, които би трябвало да се изпълнят и с индикативни периоди би трябвало да стартираме оптимално бързо, с цел да бъдем готови в оптимално къси сокове за всевъзможни разновидности ", сподели още министър-председателят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР