Правителството обявява част от имот - публична държавна собственост, намиращ

...
Правителството обявява част от имот - публична държавна собственост, намиращ
Коментари Харесай

Правителството се разпореди с имоти

Правителството афишира част от парцел - обществена държавна благосъстоятелност, намиращ се в административна постройка на бул. "Руски " 88 в Етрополе, за частна държавна благосъстоятелност и го трансферира на общината за обезпечаване на работни пространства и офиси за административна активност. Това заяви пресслужбата на кабинета. Досега частта от парцела е била в ръководство на регионалния шеф на Софийска област.

На Министерството на вътрешните работи се дава парцел - обществена държавна благосъстоятелност, който се намира в местността "Пискавец ", област Враца и включва три здания. Те са нужни за предпазване на материални активи и моторни транспортни средства, свързани с осъществяването на служебните отговорности на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - Враца.

Правителството промени статута на терен с повърхност 22 293 кв. м и постройките в него, употребени за активността на Социалния учебно-професионален център "Св. Георги " в Пловдив, от обществена държавна на частна държавна благосъстоятелност и ги трансферира в благосъстоятелност на община Пловдив. Учебният център е част от обществените услуги, реализирани от Комплекса за обществени услуги "Св. Георги " - Пловдив.

Съгласно друго държавно решение, парцел - обществена държавна благосъстоятелност се афишира за частна държавна благосъстоятелност. Поземленият парцел с повърхност от 2 971 кв. м, дружно с издигнатите в него две здания, се намира в Копривщица, област Софийска. В резултат на приемането на акта на Министерския съвет ще се сътвори опция за по-ефективното му прилагане в бъдеще, допълват от Министерски съвет.

Община Разград чака над 1 400 000 лв. доходи от парцели

Отчуждават се парцели и елементи от парцели - частна благосъстоятелност, нужни за създаване на 19-километров сектор от автомагистрала "Хемус " на територията на област Ловеч. Имотите са избрани според утвърждения обстоен организационен проект - парцеларен проект за трасето. Те се намират в землищата на гр. Угърчин и селата Орляне, Каленик, Радювене и Лисец. Средствата за обезщетяване на притежателите са за сметка на Агенция "Пътна инфраструктура ".

Правителството утвърди отчуждаването и на парцели - частна благосъстоятелност, нужни за модернизацията на правата Оризово - Михайлово по Проект "Рехабилитация на железопътния сектор Пловдив - Бургас - Фаза 2 ". Имотите се намират в землищата на Чирпан и селата Рупките, Свобода и Малко Тръново, в община Чирпан, област Стара Загора. Средствата за обезщетяване на притежателите или правоимащите лица на засегнатите са за сметка на Национална компания "Железопътна инфраструктура ".

Кабинетът ще предложи на Народното събрание да бъде взето решение за приватизацията на парцел, представляващ обособена част от имуществото на летище Горна Оряховица. Предложеният за продажба неподвижен парцел е със застроена повърхност от 176,59 кв. м. и се намира в Горна Оряховица. Той не е нужен за активността на летището, а поддръжката му е обвързвана с неоправдани разноски. "Летище Горна Оряховица " ЕООД ползва ограничения за повишение на приходите, които включват продажба на неоперативни активи с отпаднала нужда. С продажбата на неоперативни активи, към които спада и препоръчаният парцел, в допълнение ще се усилят приходите и ще се намалят разноските за стопанисването им.

Министерският съвет отхвърли молба на Иван Маринов за обновяване на производството по издаване на РМС номер 56 от 2018 година за отчуждаване на парцели и елементи от парцели - частна благосъстоятелност, за държавна потребност за създаване на обект "Модернизация на сектор от път I-1 (Е79) "Мездра-Ботевград " от км 161 +367 до км 194+164,89 ", на територията на общините Ботевград и Мездра. Молбата на Иван Маринов е неоснователна, защото не са нарушени правата на молителя в качеството му на един от наследниците на притежателя на отчуждавания парцел. При приемането, съобщаването и осъществяването на решението са изпълнени всички условия на Закона за държавната благосъстоятелност, написа в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР