Правителството обяви югоизточния обходен път на Пловдив за обект от

...
Правителството обяви югоизточния обходен път на Пловдив за обект от
Коментари Харесай

Правителството обяви югоизточния обход на Пловдив за обект от национално значение

Правителството разгласи югоизточния обходен път на Пловдив за обект от национално значение. Така ще се ускорят процедурите по одобрение на капиталовите планове и издаване на позволения за градеж. Предвиждат се и облекчения в процедурата за отчуждаване на парцели - частна благосъстоятелност, нужни за уширение на пътя и неговата рационализация.

За реализацията на последния сегмент от обхода е подписано съглашение за съдействие сред община Пловдив и Агенция „ Пътна инфраструктура “. Изготвени са механически план и парцеларен проект, чието действане следва.

При отчуждаването ще бъдат наранени близо 180 декара земя, а площта за смяна на предназначението е 140 декара. След това АПИ би трябвало да предприеме дейности по издаване на позволение за градеж.

В решението на кабинета се подчертава, че Пловдив към момента няма дефинитивно приключен околовръстен път. Поради това забележителна част от директните потоци минават през града.

"Доизграждането на югоизточния обход на Пловдив е от извънредно значение за обезпечаване на най- къса информационна връзка с контролно-пропускателните пунктове при Рудозем, Златоград и Маказа и облекчение на директния трафик с Гърция и Турция. Югоизточният обход ще реализира директна връзка на прилежащите области - Смолян, Кърджали и Хасково с Автомагистрала „ Тракия “, се показва в претекстовете към решението.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР