Правителството обяви четвърта степен и помоли българите да не пътуват

...
Правителството обяви четвърта степен и помоли българите да не пътуват
Коментари Харесай

Слагат под карантина всички хора, които са били в Китай

Правителството разгласи четвърта степен и помоли българите да не пътуват за Китай

Всички жители, които се връщат от Китай, или друга страна, в която има ковид, ще бъдат сложени под карантина за 14 дни. Това заяви здравният министър Кирил Ананиев след незабавната среща при премиера Бойко Борисов за ограниченията, които страната е взела за ограничението на вируса.

Всички жители, които идват от страни, където е открит ковид ще бъдат подробно проверявани на летищата в София, Бургас и Варна. Тези, които имат температура или други признаци ще бъдат карани непосредствено в лечебни заведения и ще останат там 14 дни. Ако нямат признаци пък ще остават под домашно наблюдаване от персоналния доктор за две седмици. Взели сме всички ограничения, безапелационен бе Ананиев. Още идната седмицата той ще е в Брюксел на среща на здравните министри, на която ще се разискват общо ограничения. Той увери, че има обезпечени задоволително маски,престилки и шапки, както за лекарите, по този начин и за чиновниците на митническите пунктове.

От през днешния ден държавното управление афишира четвърта степен на заплахата. Молим всички български жители да не пътуват на цялата територия на Китай, прикани вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. Тя заяви, че на следващия ден заран държавното управление ще изпрати " Спартан ", с цел да прибере двамата български жители от Франция.

Очаквайте детайлности!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР