Правителството обмисля да изгради голям хранителен хъб на летище Пловдив,

...
Правителството обмисля да изгради голям хранителен хъб на летище Пловдив,
Коментари Харесай

Борисов: Балканите имат нужда от голям хранителен хъб

Правителството обмисля да построи огромен хранителен хъб на летище " Пловдив ", заяви пред публицисти в Куклен министър председателят Бойко Борисов.

" При този голям напредък на града и забележим стопански напредък, не може пловдивското летище да остане настрана. Мисля, че Балканите имат потребност от огромен хранителен хъб, в който да идват и да се изнасят артикули. Може в един миг да се окаже, че със аероплан по-евтино ще се доставят артикули, в сравнение с с тировете, в случай че се създадат групажи. Работим по тази тематика ", сподели още Бойко Борисов.

Премиерът заяви още, че Околовръстното на Пловдив ще бъде построено наложително, тъй като Пловдив не може без него и в случай че е належащо страната ще помогне на града, работи се и по тази тематика.

„ В София дострояваме Южната дъга, парите са обезпечени и в случай че растежът е подобен, в случай че приходите са такива, с 2 милиарда остатък, ще заделим за Околовръстния път на Пловдив. Не го споделям предизборно, тъй като няма нещо, което да съм заречен и да не се е случило тук”, добави Борисов.
Премиерът откри разширеното трасе на „ Балкански поток ” Новото 11-километрово оборудване е част от инфраструктурата, която ще мине през територията на 11 области у нас
Министър-председателят Бойко Борисов, дружно с вицепремиера Томислав Дончев, министъра на стопанската система Емил Караниколов откриха край Пловдив фабрика за произвеждане на светлини за леки коли, оповестиха Българска телеграфна агенция и " Фокус ". На церемонията участва и посланикът на Турция у нас Хасан Улусой.

Снимка: Фейсбук

" Инвестицията е на стойност 40 милиона евро, като се чака последователно да бъдат наети близо 400 души. Ще бъде създавана продукция за експорт на стойност 60 милиона евро. Най-важното е, че в България започнаха да се връщат висококвалифицирани фрагменти от чужбина. Добавената стойност остава тук и това е най-сладкото за една страна ", написа министър председателят на страницата си във Facebook.



Борисов изрази вяра през днешния ден президентите на Русия Владимир Путин и на Турция Реджеп Тайип Ердоган да се схванат за мирния развой в Сирия, тъй като по думите му това е доста значимо за нашия район.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР