Правителството няма да подава оставка, няма да има предсрочни избори

...
Правителството няма да подава оставка, няма да има предсрочни избори
Коментари Харесай

Спас Гърневски: ГЕРБ ще управлява още два мандата

Правителството няма да подава оставка, няма да има предварителни избори и ГЕРБ ще ръководи още два мандата. Това разгласи депутатът, определен от гражданската квота на ГЕРБ Спас Гърневски, представен от Канал 3.

Той бе безапелационен, че изказванията от страна на опозицията, че има вътрешни раздори и противоборства в партията не дават отговор на истината.

„ Парламентарната група в никакъв случай не е била толкоз единна. Тя твърдо стои зад премиера и първи проблясъци за вътрешен конфликт са в главите единствено на някои избрани хора. Но ГЕРБ не е „ Позитано ” 20 ”, разгласи Гърневски.

Относно разтърсванията в съдружните сътрудници от „ Обединени патриоти ” и оставката на вицепремиера Валери Симеонов той изрази оптимизъм.

„ Политика на ГЕРБ е да не се меси в връзките на дребната коалиция. Аз съм уверен, че ще си решат проблемите и това не е наша работа. Те почистиха доста неща и това ще изчистят.

Управлението не е имало потребност от подсилване. Валери Симеонов направи един доста сериозен честен акт. Той беше доста добър вицепремиер, гонеше нещата си до дъно. Неслучайно един от нашите ръководители разгласи, че в този момент ръководството ще стане по-работособно ”, сподели Гърневски и разясни, че недоволството от страна на майките на деца с увреждания и настояването им за промени е било справедвиво поради.

Протестират обаче освен родителите на деца с увреждания, а в последните дни към този момент в няколко града се стачкува и против цените на горивата и стандарта на живот. Ще се поддаде ли ръководството под натиска на улицата?

„ Два пъти със счупената дамаджана, трети път няма. На два пъти министър председателят Борисов с жест върна властта, остави топката на голлинията на протестиращите и на тези, които яхваха митинга. И двата пъти те, вместо да вкарат гол, връщаха топката. Трети път няма да има ”, сподели Гърневски и като мотив даде, че се извършва прецизно програмата на ръководещите.

„ Не единствено се извършва, а преизпълнява ”, разгласи Гърневски и посочи икономическия напредък, нарастването на заплатите, намаляването на дълга, които са планувани освен в Бюджет 2019, а и в програмата до 2021 година

„ Всички наблюдаващи, синдикати, всички споделят, че това е най-хубавият бюджет в Прехода, който дава предпоставки и да бъде доразвит. Толкова е обективен бюджета, че в това число усилва заплатата и на президента Радев, който подлага на критика ГЕРБ ”, сподели още Гърневски.

Той удостовери, че позицията на ГЕРБ е, че митингите се провеждат и то от Българска социалистическа партия.

„ Има редица изявления, които недвусмислено демонстрират, че има сериозна организация – опит за организация на сериозен митинг. Разбира се, че има хора, които стачкуват непринудено. Има и такива, които имат съображение за това – ето майките са образец за това.

Разполагаме с информация, съгласно която Българска социалистическа партия изрично взе участие в организацията. Става въпрос за маса градове и имена. Даже и госпожа Нинова от трибуната изясни, че остава малко време на ръководещите и че потеглят измежду хората. Казва „ Идва 11 ноември, би трябвало да ги изметем ”. Вече има подмятания за бунт, за прелом, които са координирани с президента.

Като да вземем за пример речта на президента от предходната седмица – това бе превратаджийска тирада ”, сподели Спас Гърневски и изясни за какво счита речта за превратаджийска.

„ Защото тази тирада е безусловно голословна. Този човек, който няма тези пълномощия по Конституция... Това е човек, който е определен с представителни функционалности. Той си разреши да подлага на критика ръководещи, съд, прокуратурата. На какво съображение го прави, с какви пълномощия. Излиза и подлага на критика, а в действителност няма никакви отговорности и пълномощия ”.

Спас Гърневски изясни, че персонално е извел на дневен ред тематиката за организация на протест в поддръжка на ръководещите.

„ И на мен ми бе препоръчано дали да не бъде разисквано в парламентарната група, дали не е редно при толкоз голословни оферти да излезем по най-демократичния метод да излезем на улицата с нашите последователи ”.

Относно опцията за предварителни парламентарни избори следващата година Спас Гърневски се закани:

„ Не единствено няма да има предварителни избори, а ще има минимум още два мандата на това ръководство. Защото още два мандата ще са нужни, с цел да изведем хората до оня средноевропейски стандарт на живот ”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР