Правителството няма да подава оставка, а Бойко Борисов остава премиер,

...
Правителството няма да подава оставка, а Бойко Борисов остава премиер,
Коментари Харесай

Управляващите в спор: Оставка през септември или пълен мандат начело с Борисов

Правителството няма да подава оставка, а Бойко Борисов остава министър председател, разгласи водачът на НФСБ Валери Симеонов в четвъртък следобяд, часове откакто вицепремиерът и член на управлението на ГЕРБ Томислав Дончев предвижда оставка на кабинета през септември. Все още няма информация какво е решението на провеждащия се Коалиционен съвет на обединението ГЕРБ - " Обединени патриоти ". Източник, осведомен с диалозите, разяснява пред Mediapool, че към този момент нищо не е дефинитивно.

Правителството остава, няма да подава оставка и мандатът ще продължи до постоянните избори идната пролет, заяви пред Нова тв Валери Симеонов.

" Министър-председател остава Бойко Борисов. Няма други разновидности пред нас. Имаме работа за извършване и в Народното събрание, и в изпълнителната власт ", добави той.

По думите му няма вид за оставка през септември, каквато догадка стартира по-рано Томислав Дончев. Симеонов разгласи още, че кабинетът няма да се подаде на уличния напън и да избяга от отговорност. " Изборите ще са тогава, когато е по Конституция. Нека всички политически партии се приготвят за тях ", посъветва водачът на НФСБ.

" Приоритетите на кабинета ще бъдат в посока битката с битовата престъпност, повишение на пенсиите, възстановяване на обществените услуги и стандарта на живот ", добави Симеонов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР