Правителството прокара предложението за започване на преговори със САЩ за

...
Правителството прокара предложението за започване на преговори със САЩ за
Коментари Харесай

Правителството получи зелена светлина за преговорите със САЩ за F-16

Правителството прокара предлагането за започване на договаряния със Съединени американски щати за покупката на изтребители F-16 през парламентарните комисии по защита и финанси. Очаква се предлагането на кабинета да бъде гласувано в пленарна зала като първа точка в дневния ред още в сряда.

Комисията по защита поддържа предлагането Народното събрание да разпореди договаряния на Министерски съвет за нов вид военен аероплан. Това стана ясно след края на съвещанието на комисията в Народното събрание, което беше закрито и продължи повече от три часа.

"В комисията по защита Движение за права и свободи е подкрепилo предлагането, Българска социалистическа партия и „ Воля” са дали своят вот срещу ", разгласи министърът на защитата Красимир Каракачанов и добави, че боен контракт сред две държавни управления не може да бъде обжалван в интернационалните организации.

Заради класифицираната информация съответни суми и параметри на договорката не бяха оповестени, само че съгласно министъра отклонението от досегашната най-скъпа препоръчана оферта няма да е повече от 300 млн.

Каракачанов не изключи опцията да вземем заем, с цел да купим самолетите, в случай че е непреодолимо изискването на американската страна да се заплати вкупом. Но за това към този момент ще има думата финансовото министерство.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР