Правителството одобри през април издигането на кандидатурата на България за

...
Правителството одобри през април издигането на кандидатурата на България за
Коментари Харесай

София предлага три сгради за седалище на Европейския орган по труда

Правителството утвърди през април издигането на кандидатурата на България за седалище на Европейския орган по труда. София предлага три здания за седалище на европейската институция. Конкуренти на нашата столица в съревнованието са Никозия, Рига и Братислава.

Обсъждането на предлагането за правилник на Европейския парламент и на Съвета за основаване на новата конструкция стартира през март 2018 година в границите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Органът ще поддържа държавите-членки на Европейски Съюз в съдействието, обмена на информация, съгласуваните и взаимните инспекции, медиацията, съдействието при положение на трансгранични нарушавания на действието на пазара на труда.

Европейската комисия показа през вчерашния ден оценката си за четирите кандидатури за домакинство, съгласно която София е подготвена да даде три здания, които са разполагаем още преди началото на активността на новата европейска конструкция, планувано за януари следващата година. Комисията прибавя, че намира сходство сред предлагането и поставените условия. Също по този начин се разяснява, че София е подготвена да покрие наема за 18 месеца, в случай че бъде определена една от трите препоръчани здания. Важни условия за избора на домакинство са досегаемост до работното място, съществуване на учебни заведения за децата на чиновниците на организацията, достъп до пазара на труда, обществена сигурност и здравно обслужване за съпрузите и децата на чиновниците.

Очаква се Европейската комисия да направи оценка на предложенията до края на седмицата, а спечелилият да бъде разгласен на 13 юни след гласоподаване в Комитета на непрекъснатите представители в Европейски Съюз. Очаква се новата конструкция да проработи до края на 2019 година

Клипът на кандидатурата на София може да видите ТУК.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР