Правителството назначи бившият председател на Комисията за противодействие на корупцията

...
Правителството назначи бившият председател на Комисията за противодействие на корупцията
Коментари Харесай

Бившият шеф на КПКОНПИ е назначен за консул във Валенсия

Правителството назначи някогашният ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев за общоприет консул на България във Валенсия на съображение член 64, алинея 2 и член 63, алинея 5 от Закона за дипломатическата работа. Той заменя на поста Цветелин Цолов.

Решението е било взето на 9 август на закрито съвещание. Информацията е оповестена в Правителствената осведомителна система.

Припомняме, че Георгиев подаде оставка като началник на КПКОНПИ в последния ден на юли и още същия ден оставката му бе утвърдена от Народното събрание. Той изясни напускането на поста със абсурда с терасата на жилището му в София. Проверка на Национална агенция за приходите посочила, че всичко към приходите и придобиването на парцела на Георгиев е изрядно, разгласи тогава той. Дни, откакто Пламен Георгиев бе освободен от КПКОНПИ, Висш съдебен съвет се събра на изключително съвещание, с цел да го възвърне на работа като прокурор в Специализираната прокуратура. Назначението му бе от 1 август.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР