Правителството направи всичко възможно с подписването на договора за добросъседство

...
Правителството направи всичко възможно с подписването на договора за добросъседство
Коментари Харесай

Каракачанов: Македонските политици на маса са добри българи, но като дойде време за решения увъртат

Правителството направи всичко допустимо с подписването на контракта за добросъседство преди повече от две години, с цел да даде един старт на нови връзки, които да не се базират на фалшивикация на българска история, измисляне на нови идентичности и малтретиране на правата на българите в Македония. Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов пред bTV във връзка позицията на България за кандидатурата на Северна Македония за еврочленство.

„ Познавам огромна част от македонските политици, някои даже персонално. Те на маса са положителни българи, обаче като пристигна време вземат решение започват да изясняват: „ доста е комплицирано с публичното мнение, по какъв начин да кажем, че имаме обща история “. Те са като българските политици - извън ефира се схващат доста добре, а като пристигна време да се показват пред обществото се карат “, разяснява Каракачанов, като добави, че няма по какъв начин Северна Македония по едно и също време да влезе в Европейски Съюз и да резервира антибългарската си реторика.

Вицепремиерът заявя, че е на идващото съвещание на Министерския съвет ще показа два разновидността за позицията България по отношение на Северна Македония.

Припомняме, че в понеделник президентът Румен Радев свика консултативна среща за двустранните ни връзки със Северна Македония поради предстоящата от югозападната ни съседка покана за присъединение към Европейския съюз.

По време на нея министър председателят Бойко Борисов съобщи, че участието на Северна Македония в Европейски Съюз е значимо, само че не може това да се случва за наша сметка.

„ Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и просветителни въпроси свърши доста. Досега са създали седем срещи. Има много неща, които пред няколко години никой не е мислел, че е допустимо да реализираме единодушие. Винаги съм казвал, че доскоро говорехме, че сме един народ. Нека приемем, че сме приятелски нации. Нека тази убийствена война от страна на Скопие да не продължава, тъй като ние нямаме по-близък народ и хора. Да спрем Северна Македония по пътя й към Европейски Съюз по-късно би било записано в историята, че откакто всички 27 страни са ги подкрепили, тъкмо България ги е спряла. “, разяснява тогава министър председателят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР