Правителството направи промени в Тарифа №4 за таксите, които се

...
Правителството направи промени в Тарифа №4 за таксите, които се
Коментари Харесай

Увеличават таксите за регистрационни табели с номера по избор

Правителството направи промени в Тарифа №4 за таксите, които се събират в системата на Министерство на вътрешните работи по Закона за държавните такси. Част от измененията произтичат от промените в Закона за чужденците в Република България, признати в края на предходната година. Това оповестиха от държавната пресслужба.

Те са свързани с определянето на такси за приемане на право на дълготрайно престояване със период до 4 години от притежателите на „ синя карта на Европейски Съюз “ и членовете на фамилиите им, за престояване на член на фамилията на жител на Съюза, за дълготрайно или непрекъснато престояване на член на фамилията на български жител, който не е жител на Европейски Съюз.

Променят се и такси, събирани по Закона за придвижването по пътищата. Определят се единни такси за първична регистрация на пътни транспортни средства (ППС), за смяна в регистрацията на ППС със промяна на табели при регистрационен номер и за възобновяване на регистрацията на ППС с прекъсната регистрация.

Утвърдена е и единна такса за смяна на регистрацията на ППС без промяна на табели с регистрационен номер. Според в този момент настоящия ред се заплащат обособени такси за заявление за регистрация, за идентификация и инспекция на техническата редовност, за издаване на удостоверение за регистрация, монтаж на табели и така нататък

Въвеждането на единна такса за другите типове услуги по регистрация на ППС ще облекчи жителите и ще подтиква заплащането на услугите посредством ПОС-терминални устройства, с които са оборудвани всички пунктове за регистрация в звената „ Пътна полиция “ при Столична дирекция на вътрешните работи и регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи в страната.

Увеличават се таксите за право на прилагане на табели с регистрационен номер по желание. Предлаганата услуга е специфична и за нея не се ползва условието за разходоориентиран размер на таксата. Причина за увеличението на таксата са засиленото търсене на такива номера и техният стеснен брой, което би довело до неспособност за осъществяване на тази услуга.

Таксата за прилагане на табели с регистрационен номер с четири идентични числа се усилва от 1000 лева на 1500 лева За регистрационни номера с композиция от числа „ аа-вв “, „ ав-ва “ и „ ав-ав “, където „ а “ и „ в “ са разнообразни цифри от 0 до 9, както и за регистрационен номер с композиция от четири числа по избор ще се заплаща по 300 лева, вместо досегашните 30 лева и 50 лева

В Тарифа №4 се основава и експлицитна наредба, с която се регламентират такси за координиране на планове за сигнално-охранителни и известителни системи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР