Правителството направи изменения в ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020

...
Правителството направи изменения в ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020
Коментари Харесай

Одобрени са промени в ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“

Правителството направи промени в Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014-2020 година, с които ще бъде прецизиран обсегът на заложените за финансиране жп планове, оповестяват от пресслужбата на Министерски съвет.

От оперативната стратегия отпадат жп сектори, за които към този момент има обезпечено финансиране от Механизма за обвързвана Европа. Това са жп правите Волуяк - София - Елин Пелин, Костенец - Септември и жп възел Пловдив.
Промените плануват уголемение в обсега на плана за подготовка на жп линията Радомир - Гюешево. С окрупняването на плана по цялото направление София - Перник - Радомир - Гюешево - граница с Република Македония ще бъдат увеличени действителните изгоди от осъществяването му.

Изграждането на Интермодален терминал в Русе отпада от обсега на програмата, заради нужда от в допълнение изследване за развиване на товарните транспорти по направлението Север - Юг, което да дефинира успеваемостта на подобен вид оборудване, ситуирано в Русе. По ОПТТИ ще бъде финансиран план „ Проучване за развиване на жп направление Север-Юг ".

Промените включват още изменение в плана за реорганизация на гарови комплекси по главната TEN-T мрежа, като жп гара Чирпан се заменя от жп гара Карнобат. В плана за рационализация са включени още жп гарите Стара Загора, Нова Загора, Казичене, Искър и Подуяне.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР