Правителството намали таксата за прелитане през въздушното пространство на България

...
Правителството намали таксата за прелитане през въздушното пространство на България
Коментари Харесай

Самолетите летят по-евтино в нашето небе


Правителството понижи таксата за прехвръкване през въздушното пространство на България от 26,97 евро на 26,72 евро. Промени има и при лихвения % за закъснели заплащания, който от 9,88% се понижава на 9,74 %. В мощ е и нова, по-ниска, осреднена таксова единица за зоните и регионите на летище " София ", която от 396,46 лева е намалена на 324,36 лева

Няма смяна в осреднената таксова единица на останалите интернационалните летища – в Бургас, Варна, Пловдив и Горна Оряховица.

Измененията влизат в действие със задна дата от 1 януари 2018 година Таксите за аеронавигационно обслужване са разходно насочени и се дефинират годишно в сходство с документите на Международната организация за гражданско въздухоплаване, Европейската организация за сигурност на въздухоплаването (Евроконтрол) и Европейската комисия. Те покриват разноските за ръководство на въздушното придвижване и употреба на оборудванията, като се дефинират според от прогнозните данни за годишната разходна база, броя на обслужените полети и от разноските на Евроконтрол по обслужване на системата за събиране на таксите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР