Правителството налива 12.1 милиона лева в съдебната власт. Днес то

...
Правителството налива 12.1 милиона лева в съдебната власт. Днес то
Коментари Харесай

Кабинетът налива 12 млн. лева в съдебната власт

Правителството налива 12.1 милиона лв. в правосъдната власт. Днес то взе решение за даването на прехвърлянето " за покриване на несъблюдение на приходната му част ". Подробности няма, в прессъобщението на държавната пресслужба се споделя единствено, че парите ще обезпечат " към този момент утвърдени разноски по бюджета на правосъдната власт ".

Още 662 хиляди лв. ще бъдат дадени в допълнение на правосъдното министерство за погашение на компенсации при уволнения и пенсиониране. Основна част от сумата ще бъде ориентирана към основните дирекции „ Охрана “ и „ Изпълнение на наказванията “. Парите се обезпечават посредством преструктуриране на разноските по централния бюджет, се споделя в известие на пресслужбата на Министерски съвет, без да се прецизират детайлности.

Освен тях от налозите ни ще се дадат 60 хиляди лв. за компенсации поради постепенно правораздаване в България. Парите се отпускат по подписани съглашения за нарушени права на разглеждане и решение в рационален период по завършили цивилен, административни и наказателни производства. Мярката е регламентирана в Закона за правосъдната власт за компенсиране на жители и компании, потърпевши от постепенно правораздаване. Те подават заявки в Инспектората към Висшия правосъден съвет, който се произнася в 6-месечен период. Обезщетенията заплаща Министерството на правораздаването на база подписани съглашения.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР