Правителството на Южна Корея заяви, че ще изкупи офиси и

...
Правителството на Южна Корея заяви, че ще изкупи офиси и
Коментари Харесай

Държава превръща хотелите и офисите в жилища

Правителството на Южна Корея съобщи, че ще изкупи офиси и хотели от вложители и през идващите 2 години ще ги трансформира в 114 000 жилища. Те ще са гарсониери, като във всяка от тях ще може да се настанява по един човек. " Ще може да видите с очите си по какъв начин хотели се трансформират в налични, висококачествени едносемейни жилища ", сподели на конференция министърът на инфраструктурата и превоза на страната Ким Хиюн-ми.

Мярката е още една стъпка в битката против високите наеми, изключително за растящата група хора, които живеят сами. По данни на локалната статистика, за интервала от 2015 година до 2019 година броят на едносемейните семейства е повишен с 18%, до 6.15 млн. души. това е с над 30% от всички южно корейски фамилии.

От 2017 година администрацията на президента на Южна Корея прави опити да се оправи с жилищната рецесия и не може да понижи темпа на повишаване на жилищата. Предишните ограничения включваха опростяване на лимитите на броя строящи се здания и преобразуването на военни обекти в жилищни. Но всичко това не съумя да докара до понижаване на недостига на жилища на пазара.

" Това наподобява на жеста на обезсърчение. Звучи неуместно, че покупката хотели и търговски обекти за преобразуването им в жилищни, може да се окаже най-бързият метод за увеличение на предлаганите на пазара парцели. Концентрирането на създаване на жилища за един човек, може да разочарова фамилиите с деца, които се намират в самия епицентър на жилищната рецесия и също като останалите се пробват да си намерят налични жилища ", споделят брокерът от компанията Real Estate 114 Inc. Йео Киоунг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР