Правителството на Япония планира рязко да ограничи възможностите чуждестранни инвеститори

...
Правителството на Япония планира рязко да ограничи възможностите чуждестранни инвеститори
Коментари Харесай

Токио ще ограничи борсовото придобиване от чужденци на фарма компании

Правителството на Япония възнамерява внезапно да ограничи опциите задгранични вложители да поемат контрола върху локални компании, свързани с произвеждане на
лекарства и инсталация за лекуване на заболели, инфектирани с новия ковид. Това заяви през днешния ден националният ефирен канал Ен Ейч Кей, представен от ТАСС.
Японските управляващи ще изискват от задгранични физически и юридически лица да са получили авансово позволение от тях, в случай че ще купуват над 1 % от акциите от такива компании. Този правилник ще стартира да работи от 15 юли.
По-рано сходни ограничавания важаха единствено за японски компании, свързани с атомната енергетика, връзките, въоръжението и други сфери, които имат отношение към националната сигурност.
Сега в света се води конкуренция за създаването на ваксини и препарати за лекуване на инфектирани с новия ковид. Японски компании интензивно са занимават с това и се пробват да удържат лидерските позиции в основаването и производството на комплицирано здравно съоръжение. В тези условия Токио стяга рестриктивните мерки, които целят да защитят ползите на националната индустрия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР