Правителството на Япония планира да се свърже със страните от

...
Правителството на Япония планира да се свърже със страните от
Коментари Харесай

Япония насърчава държавите да прилагат санкции срещу Русия

Правителството на Япония възнамерява да се свърже със страните от Г-20, които са неутрални по отношение на Русия в светлината на събитията в Украйна, с цел да ги насърчи да ѝ наложат наказания. Това съобщи японският външен министър Йошимаса Хаяши, представен от РИА Новости.

" За да увеличи успеваемостта на глобите (срещу Русия), Япония има намерение да продължи да създава нужните ограничения дружно със международната общественост, на първо място със страните от Г-7. Искаме да се опитаме да насърчим страните във формата на Г-20, които в този момент са неутрални, да приложат наказания против Руската федерация ", означи той, цитира news.bg.

Към днешна дата Япония вкара няколко пакета от наказания против Русия поради нашествието ѝ в Украйна, като последният беше разгласен на 5 юли.

Вчера висшият представител за външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи, че срещата на външните министри на Г-20 в Бали му е посочила другите гледни точки по света за обстановката в Украйна и последствията от нея.

Той уточни, че Г-7 и страните с сходно мислене са обединени в осъждането и санкционирането на Русия и в опитите да държат режима на Кремъл виновен.

Други страни обаче, като по-голямата част от " Глобалния Юг ", постоянно възприемат друга позиция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР