Правителството на Япония одобри спешен пакет от икономически мерки на

...
Правителството на Япония одобри спешен пакет от икономически мерки на
Коментари Харесай

Япония подпомага икономиката си с близо 1 трилион долара

Правителството на Япония утвърди незабавен пакет от стопански ограничения на стойност 108,2 трлн. йени (993 милиарда долара) и бюджетни разноски от 39,5 трлн. йени за намаляване на последствията от коронавирусната зараза, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В пакета държавното управление дефинира пандемията като " най-голямата рецесия ", пред която международната стопанска система се е изправяла от Втората международна война.

Като цяло проектът включва ограничения, които не са свързани с разноски от бюджета, да вземем за пример продължен гратисен интервал за заплащане на корпоративния налог, добавя Киодо.

Правителството също по този начин ще даде кешови заплащания от 300 000 йени (2750 долара) за семейства, чиито приходи са се свили с над 50 % или са се сринали до необлагаемото ниво.

На фамилиите, получаващи детски надбавки, ще бъдат отпуснати спомагателни 10 000 йени (92 долара) на дете.

За притежателите на дребни и междинни компании със спад на приходите от 50 и повече % се обезпечават дотации до 2 млн. йени (18 338 долара).

Компании, чиито продажби са намалели с над 50 %, се освобождават напълно от заплащането на някои налози, да вземем за пример потребителски и налог за недвижимите парцели. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР