Правителството на Япония одобри поправка в Закона за защита на

...
Правителството на Япония одобри поправка в Закона за защита на
Коментари Харесай

Япония забранява шамарите

Правителството на Япония утвърди корекция в Закона за отбрана на децата, заяви Japan Times.
Тя би трябвало да предотврати сериозните нарушавания в общуването с децата за постигането на дисциплинираност. По-конкретно става въпрос за възбрана към родителите, настойниците и чиновниците на обществените служби да ползват физическа мощ към децата, като наказване.
Освен това чиновниците на обществените служби, които работят с деца ще работят настрана от тези, които оказват помощ на родители или настойници.
Очаква се множеството ремонти да влязат в действие на 1 април. Въпросът бе издигнат, откакто страната бе шокирана от гибелта на 10-годишно момиче. През февруари детето бе намерено мъртво във ваната на дома си, откакто управляващите отказали да преглеждат недоволствата на детето от грубо отношение. Предполага се, че убийството е осъществено от бащата.
В Япония възпитанието на децата е особено с вербално и психическо влияние над детето, прецизира Лента. ру. Японските деца от време на време са наричани едни от най-капризните, тъй като в множеството случаи нямат строги забрани от страна на родителите. Дисциплината, умеенето за другарство в екип и съобразяването с правила стартират да се учат, когато тръгнат на учебно заведение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР