Правителството на Япония одобри извънреден пакет финансова помощ от 130

...
Правителството на Япония одобри извънреден пакет финансова помощ от 130
Коментари Харесай

Япония отпуска 1,2 млрд. долара за районите, пострадали от тайфуни

Правителството на Япония утвърди ексклузивен пакет финансова помощ от 130 млрд . йени (1,2 милиарда долара) за регионите, които пострадаха от тайфуни през септември и октомври, съобщи ТАСС.

По данни на японската социална телевизия над една трета от тази сума ще бъде ориентирана към възобновяване на развалени домове и инфраструктура. С част от средствата ще бъде обезщетен туристическият бранш - задграничните туристи, които решат да посетят потърпевшите региони, ще получат отстъпка за настаняване в хотелите от 5000 йени (45 долара) на ден. Отстъпките ще са в действие от декември 2019 година до март 2020 година



При наводненията и свлачищата, провокирани от тайфуните Факсай и Хагибис, в Япония починаха над 90 души.

По данни на министерството на околната среда вредите за селското стопанство и риболова се равняват на над 218 милиарда йени (1,9 милиарда долара).

На 8500 селскостопански обекта са развалени напоителните системи, потърпевши са посеви на обща повърхност 14 000 хектара. Значителни вреди са нанесени на риболовни пристанища, крайбрежни заводи за преправка на морски артикули, по над 70 реки има опустошения на крайбрежни алеи и защитни уреди.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР