Правителството на Япония е заложило в бюджета за финансовата 2018

...
Правителството на Япония е заложило в бюджета за финансовата 2018
Коментари Харесай

Япония залага рекордна сума за отбрана в Бюджет 2018 г.

Правителството на Япония е заложило в бюджета за финансовата 2018 година рекордната сума от 5.19 трилиона йени /около 46.1 милиарда долара/ за защита , оповестява вестник „ Никей “, представен от ТАСС и БГНЕС. 

Тази сума е с към 624 млн. $ повече в сравнение с миналата година. Голяма част от нея е планувана за закупуване на американски наземни комплекси за ПРО Aegis Ahore, както и нови ракети прихващачи SM-3 Block 2A, каквито Япония създава взаимно с Вашнгтон. Тези ограничения са нужни за посрещане на засилващата се севернокорейска опасност. Освен това японското министерство на защита та счита да стартира разработка на нова крилата ракета, която ще може да се разполага на самолети за нанасяне на удари против кораби и наземни цели. Тази ракета, която в Япония някои назовават „ японски „ Томахаук “, ще е предопределена за отбрана на отдалечени японски острови.

Самият бюджет на Япония за 2018 година е рекорден като размер – 97.7 трилиона йени или 867 милиарда $. В него е планувано да има средства за разноски в обществената сфера, в това число за опазване на здравето.

Япония към този момент няколко години подред усилва бюджета и за защита поради обстановката в района. Това обаче тревожи страни като Китай, да вземем за пример. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР