Правителството на Япония е готово да проведе решителна външна политика,

...
Правителството на Япония е готово да проведе решителна външна политика,
Коментари Харесай

Абе: Япония ще накара Северна Корея да се откаже от ракетно-ядрените си програми

Правителството на Япония е готово да организира решителна външна политика, целяща да убеди Северна Корея да промени своя курс и да се окаже от ракетно-ядрените си стратегии. Това съобщи в понеделник министър-председателят на страната Шиндзо Абе в своята програмна тирада по случай откриването на идната сесия на Народното събрание при условия на сигурност, които сега са най-тежките от след Втората международна война насам.

Токио също по този начин възнамерява да ускори своята защита, в това число посредством слагането на наземни комплекси за противоракетна защита Aegis Ashore и внедряването на нови ракети.

" Ракетно-ядрената стратегия, която Северна Корея развива, е извънредно значима и надвиснала над нас опасност. Няма да бъде пресилено да кажа, че обстановката ни сега във връзка с сигурността е най-тежката от края на Втората международна война насам ", сподели Абе. Премиерът добави, че Токио ще направи всичко по силите си " да не се поддаде на севернокорейските провокации " и да " промени политиката на Северна Корея ".

Този дипломатически метод ще важи досега, в който Пхенян не не се откаже „ напълно, потвърдено и необратимо “ от нуклеарните и ракетните си стратегии и не бъде позволен въпроса с японските жители, отвлечени от севернокорейските секрети служби. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР