Правителството на Виорика Дънчила иска да построи мост над река

...
Правителството на Виорика Дънчила иска да построи мост над река
Коментари Харесай

Нов мост над Дунав ще строи Румъния - между Свищов и Зимнича

Правителството на Виорика Дънчила желае да построи мост над река Дунав при град Зимнича посредством публично-частно партньорство, осведоми Българска телеграфна агенция, базирайки се на медии в Букурещ.

Румънското държавно управление утвърди на вчерашното си съвещание Меморандум за строителство на нов мост на река Дунав сред градовете Зимнича и Свищов. Проектът планува мостът да се свърже с автомагистрала, която ще минава край град Александрия. В момента има потребност от повече мостове над река Дунав, такова съоржъение е доста необходимо  да вземем за пример при Кълъраш, само че все пак бе определен като предпочитан мост в Телеорман - окръгът, от който произлизат водачът на ръководещата Социалдемократическа партия и министър председателят, отбелязва осведомителният уебсайт Хотнюз.

Вестник " Адевърул " цитира изявления от вчерашното съвещание на държавното управление, на което бе посочено, че този огромен план е нужен на фона на интензивния трафик сред Румъния и България и на повишаването на комерсиалния продан и директното придвижване. При сегашните инфраструктурни условия прекосяването на река Дунав среща компликации, бе посочено на съвещанието.

Румънското държавно управление се ангажира законодателството за този мост да бъде направено в незабавен режим. Министерството на превоза и Националната комисия за тактика и прогноза незабавно ще се заемат със законодателните и организационните начинания за предпочитано използване на плана " Мост над Дунав сред Свищов и Зимнича ", показва Хотнюз.

Проектът е бил разискван с премиера на България в границите на четиристранната среща на 29 март в Снагов, напомнят румънските медии.

Решението, което се предлага за реализирането на тази цел, е публично-частно партньорство. Мостът сред Свищов и Зимнича се свързва и с други инфраструктурни капиталови цели, препоръчани за реализация посредством публично-частно партньорство, като автомагистрала, която ще свърже Букурещ и западния град Лугож през Александрия, Крайова и Дробета Турну Северин, както и с планове на равнище райони сред Румъния и България, означават медиите.

Правителството твърди също, че този план ще способства за реализацията на директни коридори за пътния трафик с обезпечаване на връзки сред Централна и Северна Европа и южната част на континента - респективно Турция, Гърция, Албания, посредством Румъния и България.

Правителството напомня, че измежду плановете, препоръчани за публично-частно партньорство, е и хидротехническият комплекс Турну Мъгуреле-Никопол на река Дунав, който се явява спомагателен план, предусещащ основаването на шосейна и железопътна връзка сред двете страни. Град Турну Мъгуреле също се намира в окръг Телеорман, а този план е от времето на комунизма, от 70-те години, отбелязва Хотнюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР