Правителството на венецуелския президент Николас Мадуро е продало 73 тона

...
Правителството на венецуелския президент Николас Мадуро е продало 73 тона
Коментари Харесай

Мадуро продал 73 тона злато през 2018 година

Правителството на венецуелския президент Николас Мадуро е продало 73 тона злато на Турция и Обединените арабски емирства без нужното утвърждение от водения от опозицията парламент, съобщи народен представител по време на конференция, представен Reuters.

Инвестиционната компания от Абу Даби Noor Capital е купила най-големият дял - 27,3 тона злато, споделя националният представител Карлос Папарони. Турска компания купила 23,9 тона. Не стана ясно на кого е продадено останалото количество.

Опозицията във Венецуела, предвождана от Хуан Гуайо, желае да спре продажбите на злато. Според нея посредством тях държавното управление съумява да си набави нужните средства, откакто въведените от Съединени американски щати наказания ограничиха множеството други източници на доходи. Вашингтон и редица страни, в това число България, признаха Гуайдо за краткотрайно изпълняващ длъжността президент.
 Венецуела търси покупател за 20 тона злато
Венецуела търси покупател за 20 тона злато

Страната е в обезверена потребност от пари, ето кой изкупува дребното ѝ останали твърди активи

Към края на ноември предходната година Венецуела е имала 132 тона в запасите на централната си банка и в тази на Англия.

Noor Capital съобщи предишния петък, че е купила още 3 тона злато на 21 януари и няма да прави повече покупки до стабилизирането на обстановката в страната.

Папарони твърди още, че администрацията на Мадуро е превела €127 милиона в банкови сметки в Русия, без да прецизира по кое време е станало това.

Министерството на информацията отхвърля коментар.
 Кои страни усилиха и понижиха най-вече златните си запаси през годината?
Кои страни усилиха и понижиха най-вече златните си запаси през годината?

Общо, централните банки държат 33 637 тона
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР