Правителството на Венецуела смята, че има опасност от използването на

...
Правителството на Венецуела смята, че има опасност от използването на
Коментари Харесай

Венецуела предупреждава за панамериканска инвазия срещу нея

Правителството на Венецуела счита, че има заплаха от потреблението на Междуамериканския контракт за взаимна помощ (МДВП) като претекст за военни дейности против страната. Това съобщи през днешния ден на конференция в Женева външният министър Хорхе Ареас, представен от tass.ru.
На среща във Вашингтон на 11 септември Организацията на американските страни (ОАД) се съгласи да разиска механизма за използването на МДВП по отношение на ситуацията във Венецуела. Договорът разрешава да се задейства необятен набор от ограничения, в това число интернационално военно присъединяване. Сред страните, съгласили за разискването на механизма, са Аржентина, Бразилия, Хаити, Гватемала, Хондурас, Доминиканската Република, Колумбия, Парагвай, Салвадор, Съединени американски щати и Чили. Инициативата бе подкрепена и от венецуелската съпротива, която ОАД признава за легален представител на Венецуела, съобщи БГНЕС.
„ Това е рисково, тъй като нахъсаността, с която това се прави, изключително от граничните с Венецуела страни, подсказва, че те ще задействат, най-малко теоретично, механизма за военна офанзива против Венецуела … Кой разпореди да се задейства МДВП? Господин Тръмп, който ни заплашва с военни дейности ”, съобщи министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР