Правителството на Венецуела ще започне ваксинация срещу коронавируса на деца

...
Правителството на Венецуела ще започне ваксинация срещу коронавируса на деца
Коментари Харесай

Венецуела започва да ваксинира и малки деца срещу коронавирус

Правителството на Венецуела ще стартира имунизация против ковид на деца над две години от през днешния ден, 8 ноември. Общо 70% от жителите в републиката към този момент са имунизирани, сподели президентът на страната Николас Мадуро, съобщи БГНЕС.

" 70% от популацията на Венецуела е имунизирано. Трябва да ви осведомявам, че от понеделник, 8 ноември, във Венецуела ще стартира имунизацията на децата над две годишна възраст ", сподели президентът по телевизионния канал Venezolana de Televisión. Той означи, че се планува до 30 ноември да бъдат имунизирани 80% от популацията, а до 31 декември - 90%.
 В Северна Македония стартира имунизирането на деца В Северна Македония стартира имунизирането на деца
В Северна Македония стартира имунизацията против COVID-19 с препарат на Pfizer/BioNTech на деца от 12 до 17-годишна възраст, чиито родите...

По данни на Министерството на здравеопазването на Венецуела от началото на пандемията в страната с ковид са се заразили над 412 000 души, а 4 955 са умряли от следствията от инфекцията. Правителството на страната употребява за имунизация препарати, получени от Русия, Китай и Куба.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР