Правителството на Венецуела нареди частично да се затвори границата с

...
Правителството на Венецуела нареди частично да се затвори границата с
Коментари Харесай

Венецуела частично затвори границата с Колумбия

Правителството на Венецуела подреди отчасти да се затвори границата с Колумбия часове преди Съединени американски щати да доставят филантропична помощ , на което се опълчва президентът Николас Мадуро, осведоми АП.

Вицепрезидентът Делси Родригес написа в " Туитър ", че държавното управление е издало разпореждане за затваряне на три пропускателни пункта в щата Тачира поради " съществени и незаконни закани " против мира и суверенитета на Венецуела от държавното управление на Колумбия.
 Боливия разгласи US помощта за Венецуела за
Боливия разгласи US помощта за Венецуела за " троянски кон "

Ево Моралес е прочут съдружник на Мадуро и критик на Съединени американски щати

Граничният регион е мястото, където се чака опозиционният водач Хуан Гуайдо да получи няколко тона храна и лекарства , доставени в Колумбия от администрацията на Доналд Тръмп.

Междувременно външният министър на Венецуела заяви, че към 60 страни са подкрепили акция на Каракас за поощряване правилата за невмешателство във вътрешните работи на страните, заложени в Хартата на Организация на обединените нации, а също по този начин опълчване на заканите за потребление на мощ. Държавите провеждат начинания и дейности.
 Сблъсъци по границата с Бразилия, Венецуела разположи танкове
Сблъсъци по границата с Бразилия, Венецуела разположи танкове

Една жена е убита и други към 10 души са ранени

Хорхе Ареаса не разкри детайлности пред публицистите след закрито съвещание на Организация на обединените нации, само че означи, че генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, Съветът за сигурност на Организация на обединените нации, Общото заседание, ръководителят на събранието и Съветът на Организация на обединените нации по правата на индивида в Женева ще подхващат дейности.

На срещата участваха страни като Русия, Китай, Иран, КНДР, Сирия, ЮАР и Боливия.

Ареаса назова опита на опозицията да внесе филантропична помощ " театър " и упрекна Съединени американски щати в образуване на събитие за " предизвикателство на принуждение " и протест на армията.
 Русия упреква Съединени американски щати, че възнамеряват да въоръжат опозицията във Венецуела
Русия упреква Съединени американски щати, че възнамеряват да въоръжат опозицията във Венецуела

Вашингтон бил разположил спецчасти и техника покрай Венецуела

Самият Гуайдо предизвести, че милиони жители на Венецуела ще излязат по улиците на страната да поддържат доставянето на интернационалната филантропична помощ.

Организация на обединените нации прикани за отбягване на насилието във Венецуела.

Ситуацията във Венецуела се изостри, откакто Хуан Гуайдо се разгласи за президент на 23 януари , към две седмици след началото на втория мандат на Мадуро, който завоюва президентските избори през 2018 година

Преди няколко дни президентът на Венецуела Николас Мадуро подреди да се затвори границата с Бразилия , защото водачи на опозицията възнамеряват да вкарат задгранична филантропична помощ от три прилежащи страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР