Правителството на Великобритания възнамерява да пусне в действие приетата миналата

...
Правителството на Великобритания възнамерява да пусне в действие приетата миналата
Коментари Харесай

Лондон планира „поправката Магнитски“ след Brexit

Правителството на Англия има намерение да пусне в деяние признатата предходната година “поправка Магнитски “ в закона за глобите след излизането от Европейски Съюз, заяви английският външен министър Доминик Рааб в публикация за Телеграф.

"Запознах се с опита на Канада в използването на „ Закона Магнитски “ за въвеждане на ограничавания за издаване на визи и заледяване на активите на лица, виновни за груби нарушавания на правата на индивида. Когато напуснем Европейски Съюз и без значение направляваме санкционните си правила, държавното управление ще наложи наредбите на „ Закона Магнитски “ по отношение на глобите на Обединеното кралство “, сподели Рааб.

Според него „ това значи, че нарушителите на правата на индивида по целия свят ще се сблъскат с последствията от своите дейности, имуществото им в Обединеното кралство ще бъде замразено и ще им бъде неразрешено да влизат в него “.

„ Ще подсигуряваме, че световна Англия няма да бъде безвредно леговище за тези, които печелят, като изтезават други “, добави външният министър.

През март 2018 година във Англия влезе в действие закона „ за глобите и ограниченията в битката с прането на пари “ с „ поправката Магнитски “, позволяваща на английските управляващи да постановат наказания на тези, които нарушават правата на индивида.

Законът ще се ползва, откакто Англия напусне Европейски Съюз.

Сътрудникът на крупния капиталов фонд „ Ермитаж Кепитал Мениджмънт “, Сергей Магнитски, който беше упрекнат в данъчни измами от съветските правоохранителни органи, умря в през ноември 2009 година, откакто прекара съвсем година в пандиза. Смъртта му провокира необятна обществена реакция както в Русия, по този начин и в чужбина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР