Правителството на Великобритания ще ускори прехода към екологичен транспорт(снимка: CC0

...
Правителството на Великобритания ще ускори прехода към екологичен транспорт(снимка: CC0
Коментари Харесай

Великобритания забранява ДВГ колите 10 години по-рано


Правителството на Англия ще форсира прехода към екологичен превоз
(снимка: CC0 Public Domain)

Обединеното кралство е готово да вкара възбраната си за нови транспортни средства, задвижвани с изкопаеми горива, 10 години по-рано от към този момент оповестения период. Правителството ще измести целевата дата от 2040 на 2030 година, с цел да форсира разпространяването на електрическите транспортни средства в страната, заяви Гардиън.

Очаква се английският министър председател Борис Джонсън да разгласи нова политика за чиста сила тази есен, която ще способства за екологичното възобновяване на страната след пандемията от ковид, като форсира прехода към електрически транспортни средства.

Според източници от енергийната и транспортната промишленост, държавното управление би трябвало да разгласява проектите си тази седмица, само че известието е отсрочено за края на годината, защото в този момент всички сили са ориентирани към битката с възходящия брой случаи на инфектирани с ковид.

По-рано държавното управление организира съвещания за пренасяне на възбраната за потребление на нови коли с мотори с вътрешно горене (ДВГ) от 2040 в 2035 година Но в този момент се чака управляващите да заемат по-строга позиция след уверенията на промишлеността, че инфраструктурата на Обединеното кралство може да се оправи с по-бърз преход към електрически транспортни средства.
още по тематиката
Ако това решение бъде взето, Англия ще вкара възбраната по-рано от Франция, която възнамерява да го направи през 2040 година Новите транспортни средства с ДВГ ще бъдат неразрешени през 2030 година също в Германия, Ирландия и Холандия.

Първата възбрана за ДВГ транспортни средства в Европа ще бъде въведена в Норвегия, където продажбите на нови коли с бензин и дизелово гориво ще спрат през 2025 година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР