Правителството на Великобритания разкри пакет от 30 милиарда британски лири

...
Правителството на Великобритания разкри пакет от 30 милиарда британски лири
Коментари Харесай

Великобритания инжектира £30 млрд. в икономиката си

Правителството на Англия разкри пакет от 30 милиарда английски лири за избавяне на работни места и подкрепяне на младите да си намерят работа за възобновяване на стопанската система от епидемията от ковид, осведоми Агенция Франс Прес.

Представяйки минибюджет пред Народното събрание, ограниченията на финансовия министър Риши Сунак включват бонуси за фирмите, които запазят чиновниците си и наемат нови , вложения в " зелени " работни места и по-евтино хранене в заведенията за хранене в цялата страна.
 Англия подкрепя младите работещи с 2 милиарда паунда
Англия подкрепя младите работещи с 2 милиарда паунда

След останалите избавителни стратегии

" Хората би трябвало да знаят, че макар компликациите пред нас, никой няма да остане без вяра ", увери финансовият министър.

Подчертавайки, че " хората са обезпокоени да не изгубят работата си, безработицата се усилва ", Сунак означи: " Ние няма да допуснем това ".

Другите ограничения плануват краткотрайно понижаване на Данък добавена стойност върху храните, квартирите и развлеченията и подкрепяне на строителния бранш.
 И Англия отрязва Huawei от 5G мрежата си
И Англия отрязва Huawei от 5G мрежата си

Въпреки по-ранните известия за договорка

Англия е най-засегнатата страна от ковид в Европа.

Сунак сподели, че английската стопанска система ще се свие с 25% поради наложените ограничавания . По думите му за последните 18 година стопанската система на Англия се е разширила точно с 25 на 100.

Финансовият министър също удостовери 3 милиарда лири зелени вложения, откакто министър председателят Борис Джонсън даде обещание " строителство, строителство, строителство " за излизане от икономическата рецесия.

Инвестиционният пакет включва и 2 милиарда английски лири безплатна помощ за семействата да изолират жилищата си и да ги създадат по-енергийно ефикасни. Други 1 милиард лири са предопределени за публични здания, в това число и лечебни заведения.

Планът също е част от обещанието на Англия да се трансформира във въглеродно неутрална до 2050 година

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР