Правителството на Великобритания публикува интегрираният си национален план за енергетика

...
Правителството на Великобритания публикува интегрираният си национален план за енергетика
Коментари Харесай

Великобритания заменя изкопаемите източници с АЕЦ


Правителството на Англия разгласява интегрираният си народен проект за енергетика и кимат (Integrated national energy and climate plan) за интервала до 2035 година Според документа, държавното управление възнамерява прекосяване към последователно понижаване на каузи на изкопаемите източници на сила и замяната им с възобновими енергийни източници (ВЕИ) и атомни мощности (АЕЦ).

Интегрираният проект планува през преходният интервал, до момента в който не се построят нови атомни централи, за разлика от множеството страни, където те са спрени, да се усили вноса на енергоносители. Плановете са тази обстановка да се резервира до към 2030-та година, когато новите АЕЦ ще влязат в употреба.
Формално процесът на излизане на Англия от Европейския съюз още не е приключен и по тази причина английското държавно управление, в сходство с нормите на Европейски Съюз е дал проекта пред Европейската комисия. В отчетът се съдържа информация за структурата на енергетиката във Англия. Към 2017 година делът на въглищата, нефта и газа в енергоснабдяването на Англия е 80,1 % и, макар че тази цифра наподобява много висока въпреки всичко е под индикаторите от минали интервали. Делът на силата, доставяна от нисковъглеродни източници се е нараснала и към сегашния миг е 18,4 „, в т. 7,9 % - нуклеарна енергетика. Зависимостта на Англия от вноса на енергоносители спрямо 2015 година е намаляла с 2,2 % и в този момент е 36 % в енергийния баланс.

Англия е една от дребното страни в сегашния състав на Европейски Съюз, която си слага за цел строителството на нови АЕЦ, напомня електронното издание atomic-energy. Развитието на нуклеарната енергетика обаче се усложнява от това, че през днешния ден операторите на английските АЕЦ в забележителна степен са благосъстоятелност на непознати корпорации, а новите АЕЦ се възнамерява да се строя по непознати планове.

Това води до затруднения при строителството на нови атомни електроцентрали. Така да вземем за пример наскоро компанията Hitachi взе решение а спре строителството на втората подред АЕЦ „ Уилфа “, а от своя страна Tochiba реши да спре плана NuGen, което от своя страна сложи под опасност построяването на три блока АР1000 на площадката Мрсайд. В двата случая аргументите се свързват с търсене на верен модел на финансиране и координиране на изискванията за строителството с държавното управление на страната.

Единствената атомна електроцентрала, която в този момент се строи във Англия и има статут на строяща се е третата подред АЕЦ „ Хинкли Пойнт “, където се построяват два блока по френски план EPR. Обсъждат се също по този начин проекти за строителство на нови блокове на АЕЦ „ Брадуел “ и „ Сайзуел “
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР