Правителството на Великобритания подкрепя възможността за избори в страната, след

...
Правителството на Великобритания подкрепя възможността за избори в страната, след
Коментари Харесай

The Guardian: Избори във Великобритания изглеждат все по-близо

Правителството на Англия поддържа опцията за избори в страната, откакто договарянията сред премиера Борис Джонсън и водача на Лейбъристката партия Джереми Корбин за Брекзит не реализираха съглашение, въпреки опозицията да отхвърли да съобщи поддръжката си за нов избор, написа вестник  The Guardian, представен от Фокус .

Правителствени източници също така осведомиха, че Джонсън е разговарял с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск по-рано, като е декларирал пред него, че той персонално не желае провеждането на избори на този стадий.
„ Премиерът е явен в позицията си, че не счита, че в допълнение закъснение на Брекзит след 31 октомври е в полза на Англия или на Европейския съюз и че имаме потребност договорката да бъде гласувана от Народното събрание преди този момент “, съобщи представителят на Джонсън.
Премиерът беше заставен от английското законодателство да напише до Европейски Съюз писмо, в което да изиска пролонгация до 31 януари за Брекзит, само че се надяваше въпреки всичко да изведе страната от Общността до 31 октомври.

Депутатите в Обединеното кралство, въпреки да утвърдиха договорката за Брекзит по-рано, отхвърлиха „ програмното предложение “ на Джонсън, което обрисуваше тридневен график за разискване на 110-страничното съглашение.
Джонсън и Корбин се срещнаха по-рано, с цел да обсъдят вероятно продължение на поставената на „ пауза “ договорка, в друг график.

На срещата Корбин беше съпроводен от основния си консултант Сеумас Милн, а Джонсън - от Доминик Къмингс. Срещата се организира в кабинета на премиера в Камарата на общините.

По-късно и двамата обявиха, че доста малко е било реализирано в диалозите. Попитан за това дали Джонсън би бил склонен с нов график, представител на Корбин съобщи, че той сигурно „ не е клонял в тази посока “, само че в това време не е отхвърлил тази опция.

Според източник на държавното управление обаче няма да бъдат провеждани повече сходни диалози и Джонсън в този момент ще цели провеждането на избори. Това въпреки всичко няма да зависи напълно от него, защото сходно решение на Народното събрание би изисквало и поддръжката на Лейбъристката партия.
„ Всеки път, когато Народното събрание би трябвало да гласоподава пролонгация, той постоянно ще гласоподава пролонгация “, твърди източникът.
„ Затова в случай че този парламент не желае да гласоподава за договорка, би трябвало да се насочим към избори “, споделя още той.

Това въпреки всичко не значи, че това е безапелационната позиция на Джонсън. Преди да прокара своето предложение за график по-рано, той съобщи, че в случай че загуби гласуването ще търси незабавно по-късно нови избори, само че до този миг няма индикации, че ще го направи.

Докато формалната позиция на лейбъристите твърди, че партията ще поддържа избори единствено откакто е сигурна, че няма да има Брекзит без договорка, част от нейните депутати биха предпочели провеждането на референдум за договорката с Брюксел.
Говорителят на Корбин отхвърли да удостовери дали лейбъристите биха дали своят вот за осъществяване на нови избори, в случай че Европейски Съюз се съгласи да даде на Англия пролонгация до 31 януари 2020 година

„ В момента, в който опасността от (Брекзит) без договорка я няма и това е ясно и обезпечено, тогава несъмнено, че ще подкрепим избори “, сподели той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР