Правителството на Великобритания планира да гласува споразумението за Брекзит в

...
Правителството на Великобритания планира да гласува споразумението за Брекзит в
Коментари Харесай

Британското правителство: Гласуването за Брекзит е на 15 януари

Правителството на Англия възнамерява да гласоподава съглашението за Брекзит в Народното събрание на 15 януари. Това заяви представителят на държавното управление Джеймс Слак пред публицисти, представен от " Блумбърг ".

Датата би трябвало да бъде доказана от депутатите в сряда, когато се възобновява дебатът за Брекзит, добави представителят. По думите му министър председателят Тереза Мей към момента търси гаранции от Европейски Съюз по въпроса за отбягване на " твърда " граница сред Северна Ирландия и Ирландия.

Говорителят разясни, че Мей търси гаранции от евролидерите, че защитният механизъм за Ирландия, в случай че в миналото бъде задействан, ще бъде прибавен краткотрайно. Ако Мей получи уверения за крайната дата на механизма от Европейски Съюз, значимо е английските депутати да схванат преди гласуването в Народното събрание, разясни Слак.

Мей може да беседва с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер тази седмица, въпреки че към момента нищо не е контрактувано, разгласи представителят. Двамата разговаряха за последно в петък.

Слак удостовери държавната политика да не се удължава Член 50 от Лисабонския контракт.

По-рано английският вестник " Дейли телеграф " писа, че представители на Европейски Съюз и Обединеното кралство са разискали опцията Англия да остане в съюза и след 29 март. Ирландия разгласи, че не е срещу сходна смяна.

Мей към момента желае нови гаранции от Европейски Съюз преди да внесе договорката в Народното събрание, само че Франция разгласи, че нищо повече не може да бъде препоръчано. Брюксел удостовери, че няма да има предоговаряне на договорката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР