Правителството на Великобритания изпрати смс на хората, за да ги

...
Правителството на Великобритания изпрати смс на хората, за да ги
Коментари Харесай

Стой си вкъщи, призова британското правителство със смс

Правителството на Англия изпрати смс на хората, с цел да ги осведоми за новите правила в битката против ковид, осведоми " Политико ".

Британски министри се схванаха мобилните оператори да изпратят следното известие: " Отсега са в действие нови правила: Трябва да останеш в дома си...Стой у дома. Защити Националната здравна работа. Спаси живот ".

Обявените през вчерашния ден от премиера Борис Джонсън ограничения са подкрепяни от британците, демонстрира изследване на YouGov, в което са взели участие 2788 души.

93% от интервюираните поддържат наложените ограничения. Жените са по-ентусиазирани, като 82% от дамите и 70% от мъжете споделят, че " уверено " поддържат оповестеното от държавното управление.

2/3 от запитаните считат, че елементарно ще следват новите правила, до момента в който 1/3 мислят, че ще е мъчно. Но обществото е разграничено дали новите пълномощия за използване на новите правила са задоволителни.

По време на речта си през вчерашния ден Джонсън разгласи, че Англия вкарва строги ограничавания за свободата на напредване за период от три седмици за да се ограничи разпространяването на ковид.

Повече от 6700 случая на ковид има в Обединеното кралство, 336 души са умряли, а 144 са се възстановили.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 334 000 доказани случая, а умрелите са близо 15 000. Регистрирани са случаи в 189 страни. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 381 000 случая и над 16 500 умряли в 168 страни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР